Herren på täppan är han som vet mest

Konsultförmedling och ljus i tunneln

Jag pratar med mina föräldrar varje söndag, över Skype. Det är en fin liten tradition som har pågått länge. När jag funderar över det kan jag inte riktigt minnas hur länge vi har hållit på såhär. Jag tror att det skedde ganska snabbt när jag hade flyttat. Avståndet gör att man får ta till de medel man har. Skype är ett sådant medel. Hur som helst så hände något för ett par veckor sedan i vårt samtal. Som vanligt uttryckte både mamma och pappa oro över mitt mående. För er som inte riktigt har hängt med så har det varit ganska knackigt senaste tiden. Merparten av det har förstås handlat om att jag inte har något jobb. Under samtalet sa pappa att han hade läst om konsultförmedling. Han sa att det ofta var mycket enklare att få jobb via konsultförmedling. Särskilt om man arbetar inom min bransch, tydligen. Jag var trött att få tips och råd av alla människor om hur jag ska lösa situationen. Vad skulle det egentligen leda till? Varför skulle just konsultförmedling vara så himla bra? Det är väl inte ens riktiga jobb, eller? Mina fördomar kom upp till ytan.

Ett par dagar efter vårt samtal bestämde jag mig ändå för att läsa lite mer. Jag googlade för att se vilka de mest populära företagen i huvudstaden var. Det fanns en hel del, och många verkade väldigt professionella. En konsultförmedling tilltalade mig särskilt mycket. Jag vet inte riktigt vad det var, men helhetsintrycket kändes positivt. Det var fin design och bra texter. Tydlig hemsida och användarvänlig infrastruktur. Ja, det ska förstås mer till än en fin hemsida för att lyckas med konsultförmedling. Jag tänkte att det i alla fall inte kunde skada. Jag hörde av mig via ett kontaktformulär och beskrev min situation i korthet. Redan efter en timme fick jag svar. De bad om mer info om erfarenheter och kvaliteter. Jag gav det till dem. Efter ytterligare 30 minuter fick jag en fråga om jag ville ta ett möte och prata närmare. Jag svarade självklart ja och insåg att det var det första positiva utfallet för mig på månader. Jag kände mig stolt över att ha tagit steget.

Nu hinner jag inte gå in närmare på konsultförmedling och hur det hela gick. Men jag återkommer med ett nytt inlägg imorgon, det lovar jag!

Dela på facebook
Facebook
Dela på google
Google+
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på pinterest
Pinterest