Herren på täppan är han som vet mest

Lite om att vara egen konsult

Jag har haft många roliga uppdrag som egen konsult under mina senaste år. Först och främst ska jag säga, till de som inte redan vet, att jag var anställd i många år. Jag tror att det tillslut blev närmare 14 år som anställd innan jag bestämde mig för att byta bana. Jag skulle bli egen konsult och därmed trivas bättre. Det var en himla omställning direkt men jag vande mig och började trivas väldigt snabbt. Det var verkligen en arbetsroll jag kände skulle passa den jag var och det jag kunde tillföra en organisation.

Idag tänkte jag tillåta mig själv att se tillbaka på de numera 8 år som jag varit egen konsult. Jag ska bena ut lite vad som har varit bäst och de olika uppdrag jag har hamnat i. Jag börjar med att redogöra för de främsta fördelarna, som jag ser det, med att vara egen konsult:

Uppdragsvariation

Det är väl ingen hemlighet för de som någon gång talat med en egen konsult. Variationen i vardagen är helt oslagbart härlig. Särskilt oslagbart härlig är den förmodligen för någon som mig. Någon som varit less på sitt gamla jobb och sin gamla anställning under så många år. Det var oerhört skönt att bli egen konsult och att därmed få lite nytt ”go” i arbetslivet. Jag får nu vara delaktig i en himla många olika projekt. Jag klev in som egen konsult och arbetade med IT men började allt snabbare dra mot management. Nu hjälper jag medelstora företag att optimera sin verksamhet. Det är himla kul, måste jag säga.

Den tudelade ”anställningen”

Som egen konsult är jag både en del av konsultföretaget och av företaget jag just nu är verksam på. Det finns de som skulle tycka att den här typen av tillhörighet är otrygg. Jag tycker precis tvärtom. Jag älskar att få vara en del av mina kunders organisationer som egen konsult. Detta samtidigt som jag har stöd i ryggen av min egen konsultorganisation. Till er som funderar på att ta er ann den här anställningsformen: Sätt er ner och fundera över hur du vill ha det. Det är dumt att ta ett beslut som inte faller dig i smaken.

Kollegor

I den roll jag har som egen konsult idag har jag fördelen att få njuta av så många olika kollegor. Jag har både de som arbetar på organisationen jag för tillfället arbetar på. Dessa människor är ofta väldigt öppna och härliga mot oss som är hos dem som egen konsult. Jag har även kollegor som arbetar med precis samma sak som jag. Dessa träffar jag förstås inte så ofta som jag skulle vilja, men vi har fortfarande god kontakt. Ibland hamnar vi dessutom på samma uppdrag och då är det särskilt roligt!

Nu är det dags för mig att kila iväg men jag återkommer imorgon igen med lite mer på temat!

Dela på facebook
Facebook
Dela på google
Google+
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på pinterest
Pinterest