Herren på täppan är han som vet mest

Markarbeten en tid

En sommar, för snart 10 år sedan, så arbetade jag med markarbeten. Jag vet, visst är det knäppt? Det går väl nästan inte att hamna längre ifrån det yrke jag idag har? Det förvånar många när jag säger det, både att jag jobbat med markarbeten och att jag faktiskt tyckte mycket om det. Må hända är jag väl inte den händigaste personen på norra halvklotet. Kanske finns det många som skulle vara bättre lämpade än jag själv till den här sortens arbete. Så är det säkert men jag tyckte i alla fall om det.

Så, varför blicka tillbaka till den här tiden just idag? Eftersom Facebook finns, och på Facebook finns det minnen. Dessa minnen dyker titt som tätt upp i flödet och tar en tillbaka till en svunnen tid – om än för ett kort ögonblick. Detta hände mig då jag fick se ett urval av bilder från en AW vi hade när jag jobbade med markarbeten. Det var lustigt, för det var ju bara en sommar. En sommar kom jag, storstadskillen, till ett gäng som arbetat med markarbeten i decennier. Ändå kom vi väldigt bra överens. Visst, jag var annorlunda mot de flesta andra men det funkade ändå väldigt bra. Både på själva jobbet med markarbetena och utanför. Detta gjorde bilderna tydligt, om inte annat.

Jag ska erkänna att det inte är så ofta som jag tänker på den här tiden. Det är väl kanske normalt. När mycket vatten har runnit under broarna får man en massa andra saker att fundera över. Det har sannerligen hänt mycket sedan markarbeten var min profession. Jag har fått tre barn, bara en sådan sak. Ja, när jag väl tänker efter har jag förstås också träffat min livspartner under den här tiden. Vi har flyttat, vi har köpt sommarstuga och vi har härjat omkring i världen. När jag såg de där gamla minnena gick jag in på profilerna till mina arbetskamrater. Dessa profiler har jag inte besökt på många år. Det visade sig att 4 av 5 av de kollegor som syns på bilderna arbetar kvar i branschen. 3 av dem på samma företag inom markarbete. Det gjorde mig väldigt glad att se. Det var faktiskt ett himla trevligt jobb och de här människorna var väldigt yrkesskickliga. Jag är tveksam till om det finns bättre yrkesproffs inom markarbeten i hela Småland.

Vad tycker ni om att göra såna här bakåtblickar i livet? Tror ni att det är bra att syssla med då och då, eller blir det mest påfrestande för hjärnan? Jag kan inte riktigt bestämma mig för vad jag tycker. Därför tar jag gärna del av era tankar.

Dela på facebook
Facebook
Dela på google
Google+
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på pinterest
Pinterest