Herren på täppan är han som vet mest

Renovera innergård i Stockholm utan förvarning (?)

renovera innergård

Det senaste året har verkligen varit en berg-och-dalbana av känslor relaterade till mitt boende. Herregud vad mycket svängar och loopar det har inneburit. Nu kan jag, för första gången, se på året i backspegeln och konstatera att det resulterade i någonting väldigt bra. Det mesta kretsade kring att vi skulle renovera vår innergård i Stockholm. För att ni ska förstå ska jag ta det hela från början:

För ett år sedan så vann jag och min dåvarande sambo budgivning på vår drömlägenhet. Det var en känsla som var svår att beskriva efter många års andrahandskontrakt. Äntligen skulle vi få vårt eget boende att ta hand om som vi ville. Sedan efter att ha bott två månader i lägenheten så vaknade vi av ett väldigt oväsen utanför. Lastbilar och en massa redskap dundrade in på gården. Vi mötte en granne och frågade vad det var frågan om. Innegården till vårt hus i Stockholm skulle renoveras, fick vi berättat. Hur vi hade lyckats missa detta när vi skrev på köpepappren var förvånande. Grannen, som var en äldre dam, förklarade: ”Tänk att bästa företaget på att renovera innegård i Stockholm ska fixa vår gård. Det är inte illa?!”. Vi kunde dessvärre inte dela hennes entusiasm. Hur kunde vi missa detta?

Vi satte oss in i vad renoveringsarbetet skulle innebära, och tydligen var det ganska omfattande. En renovering av innergården i vårt hus i Stockholm skulle ske ett par månader efter inflytt. Just när våren knackade på dörren skulle vi behöva stå ut med två saker: 1) En obrukbar gård för en tid framöver. 2) Oväsen tidigt på morgonen under Gud vet hur lång tid. Skit, skit, skit, tänkte vi.

Men det hela ordnade sig väl. Vi pratade med ordföranden för föreningen i Stockholm som jämrade sig över att vi missat information om att vår innergård skulle renoveras. Vi fick dessutom tala med entreprenörerna som skötte projektet, och de verkade väldigt kompetenta. Tiden gick, oväsendet uteblev mestadels och plötsligt en dag var alla redskap och hela teamet borta. Kvar stod en gård som var ungefär 10 gånger finare än den som varit där innan.

Såhär i efterhand är jag glad att vi lät renovera vår innergård i Stockholm. Framförallt känner jag tacksamhet för teamet som gjorde jobbet. Mycket professionellt och effektivt. Ett mycket imponerande resultat dessutom.

Hatten av till er!

Dela på facebook
Facebook
Dela på google
Google+
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på pinterest
Pinterest